Loppu

Tätä blogia ei enää päivitetä. Lisää materiaalia englanniksi julkaistaan osoitteessa http://www.jigsawcarnivores.blogspot.fi/

sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Tervetuloa seuraamaan lihansyöjäkasveista kertovaa blogia

Tervetuloa lihansyöjäkasvien mielenkiintoiseen maailmaan. Oletko joskus nähnyt kukkakaupoissa myytäviä kärpäsloukkuja, vai oliko ensimmäinen näkemäsi lihansyöjäkasvi luonnossa oleva kihokki tai yökönlehti?

 photo kihokit_luonnossa3_zps276c1f9d.jpg
Pyöreälehtikihokkeja luonnossa Alavudella.
Lihansyöjäkasveja on monenlaisia, yhteensä 17 sukua. On Aldrovanda (vesikirppuloukut), Byblis (kihoruohot), Brocchinia, Catopsis, Cephalotus (australiankannukasvi), Darlingtonia (kobralilja/kaliforniantötterö), Dionaea (kärpäsloukku), Drosera (kihokit), Drosophyllum, Genlisea (merrakit), Heliamphora (aurinkoruukut), Nepenthes (kannukasvit), Philcoxia (brasilianratamot), Pinguicula (yökönlehdet), Sarracenia (tötterölehdet), Triphyophyllum, ja Utricularia (vesiherneet). 

Drosera omissa x puchella-kihokin kukka

Pinguicula primuliflora-yökönlehti











Lisäksi on kasvisukuja joiden lajit eivät täytä kaikkia lihansyöjäkasvin kriteereitä tai kasvia ei ole tutkittu tarpeeksi että mitään on voitu päätellä. Tällaisia sukuja ovat esimerkiksi Aracamunia, Ibicella, Passiflora, Proboscidea, Roridula (tahmakit) ja Styllidium (liipaisinkasvit).

Sarracenia psittacina-lajinen tötterölehti

Lihansyöjäkasvien kasvattaminen on suomessa ollut jo pitkän aikaa pienen piirin touhua, mutta toivottavasti tämä blogi rohkaisee enemmän ihmisiä kokeilemaan näiden kasvien kasvattamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti